Tidigare

Tidigare Projekt

2016-12-06

POP UP!

Flick anordnade sin första popup. Håll utkik efter fler på våra socala medier.

2016-10-20

FEMINIST CLAY

I september var vi inbjudna till ScanCeram för att vara med i ett panelsamtal lett av Jennifer Forsberg. Vi pratade om Flick, keramik och Feminism. Vi gjorde också en ny verision av SAMSPEL, den här gången byggde vi upp utställningen tillsammans med publiken.

 

 

2016-08-06

 

SAMSPEL -en utforskning av samarbete genom kreativitet.

Utställning på Lerverk.

 

I Flicks första gemensamma utställning undersöker vi gruppen och samarbetet.

Vad händer när vi tar ett steg ut från det egna konstnärskapet och börja på något nytt tillsammans? Förändrar samarbetet uttrycket? Kan gruppen som koncept stärka oss att ta nya vägar?

 

Utifrån gemensamt uttsatta mål jobbar vi fritt, både enskilt och tillsammans. Olika händer skapar ett objekt. Det är ok att härma, att ändra och att ta vidare där en annan har börjat. När energin tar slut för en finns någon annan som tar vid.

2016-05-26

 

 

ANNA VAN DER VLIET

Möter

MIKAEL NANFELDT

 

Anna Van der Vliet är grundare och konstnärlig ledare för ICIA -Institute for Contemporary Ideas and Art. Hon är även verksam som konstkritiker i Expressen, och som redaktionsmedlem och styrelseordförande i Paletten.

 

Mikael Nanfeldt är chef för den nya Kulturstrategiska avdelningen på kulturförvaltningen samt chef för Göteborgs Konsthall.

 

Samtalet kommer kretsa kring Göteborgs konstscen.

Hur ser den ut? Vem får synas och vem får inte synas? Hur mår Göteborg som konststad idag? Kreativiteten flödar men hur når den ut till allmänheten?

Finns det möjlighet att bo, leva och verka som konstnär i Göteborg idag?

 

Moderator: Kristin Nordén

 

Klicka här för att lyssna på podden!

 

 

 

2015-10-10

 

Hösten 2015 anordnade vi en konstauktion. Vi kontaktade olika konstnärer som donerade verk till ändamålet. Medverkande konstnärer var bland andra Mia E Göransson, Frida Fjellman, Renata Francescon, Sara Möller och Sara Malm. Konstverken auktionerades sedan ut i vår lokal på fältspatsgatan under en kväll i oktober. Alla pengar gick sedan oavkortat till UNHCR. Vi lyckades samla in 25000kr.

Se alla verk som auktionerades ut här.

Copyright @ All Rights Reserved