Våra KURSledare!

Våra kurledare på Flick!

 Vi älskar att jobba i lera och vi vill förmedla den kunskapen vidare. Som kursledare på Flick lägger vi stor vikt vid positiv förstärkning och uppmuntrande av experimenterande, för vi är helt övertygade över att det är den bästa metoden för att lära sig nya saker. Vår vision är att deltagarna på våra kurser både ska kunna komma helt gröna och kunna lära sig grundtekniker men också känna en frihet att kunna experimentera med lera och glasyrer. Vi vill vara en plats för kreativitet skapande och gemenskap. Nedan kan läsa lite mer om våra kursledare här på Flick, klicka på bilden för mer info.

Lisa

Lisa Andersson Andersson f. 1983

Instagram: @andersson.andersson


Har en konstnärlig masterexamen i konsthantverk från HDK-Valand 2015.

Är en av grundarna till Flick. Inköpt av Linköping kommun och Värmdö kommun.

I mitt skulpturala arbete vill jag gärna berätta berättelser som kanske inte precis skriker ut sin historia. Tysta röster som berättar om minnen, människor och deras hemligheter.

-Men jag gillar verkligen också att göra bruks- och semi-bruksföremål. Föremål som har en klar till halvklar funktion. Och i det fallet gillar jag att arbeta med byggstenar och moduler som jag sammanfogar när leran är läderhård, eller efter bränning, och då ofta med olika oädla, och vackra metaller. Material är en viktig del i mitt konstnärskap.

-Flicks kursverksamhet är nog det jag hittills är mest stolt över! Vi har skapat en kreativ och tillåtande plats för människor som vill testa, prova och utforska leran och den keramiska processen. Jag säger av princip aldrig “nej”, alltid “JA kör!” försöker hitta lösningar, så att flickkursaren kan testa sin ide fullt ut.

Att vara kursledare på Flick är det bästa jobbet, och jag blir så otroligt inspirerad av allt kreativt flöde på kurserna

Ellis

Ellinor Augustini, f.85 

Instagram: @EllinorAugustini

Hemsida: https://ellinoraugustini.se/


Konstnärlig masterexamen i konsthantverk från HDK-Valand 2015. Sedan dess har hon haft både soloutställningar samt medverkat i gemensamma utställningar. Finns representerad på Galley POM i Marifred, och är en av grundarna till Flick. Ellis arbetar skulpturalt med keramik som huvudmaterial men blandar också in andra material såsom glas, metal, trä och rep.

-Jag undersöker min omgivning genom att gjuta av, skulptera, förvränga, förstora eller förminska och upprepa objekt som intresserar mig. Med lera kan man snabbt närma sig nya stämningar. Kända symboler och vardagliga ting som det redan ägs en föreställning förvrängs och måste omtolkas.Jag jobbar ofta med mindre skulpturer som sammanfogas till ett större verk, men där varje skulptur ändå är en egen individ.

-När jag gick ut skolan ville vi skapa en tillåtande plats för kreativt skapande. Jag säger hellre ja än nej till flickkursarna, för jag tror att kreativitet födds ur positiv förstärkning. Att arbeta som kursledare på Flick är att få dela med sig av kunskap och få se hur kursdeltagare utvecklas, det är så inspirerande och superroligt! 



Siri

Siri Jaffe, f.90

Instagram: @siri.jaffe


Ettårig skulpturutbildning på Göteborgs Konstskola 2020 och ettårig keramikutbildning på Löftadalens folkhögskola 2021. (Magisterexamen i logopedi sedan tidigare).

Arbetat på Flick sedan våren 2022.

Siri arbetar huvudsakligen med keramiskt bruksgods som hon drejar i stengods- och porslinslera. Hon jobbar också med kavling som teknik för att bygga illustrationer i 2D med infärgad lera.

Siris keramik finns representerad hos bl. a. The Ode To och APLACE.

-Jag inspireras av allt som är vackert och undersöker hur det kan avtecknas i mönster och dekorer på keramik. Jag gillar att söka efter harmoni mellan tydliga, avsiktliga former och spontana, ibland slumpmässiga ytdekorer. Verkstan är för mig en plats att uppslukas och göra något uttömmande och på allvar, utan betraktare. Att i det tillståndet få skapa saker som sedan kommer att bli andra människors uppskattade vardagsting känns fint och meningsfullt.

-Mitt eget möte med keramiken startade på Flick när jag gick en kvällskurs där 2018. Det var veckans absoluta höjdpunkt och nu får jag möta samma entusiasm hos de kursdeltagare jag själv handleder. Det är inspirerande och utvecklande och jättejättekul.

Sanna

Sanna Lindholm, f.87

Hemsida:www.lindholmsanna.com

Instagram: @sanna.lindholm

Verksam i Göteborg, konstnärlig masterexamen i Konsthantverk från HDK-Valand 2018

-Jag har de senaste 10 åren arbetat i trä och känner stor frihet i bearbetningen av materialet där jag ofta använder svarven i kombination med traditionella handverktyg så som kniv, yxa och bildhuggarjärn.
-Flick är en väletablerad och viktig plats på Göteborgs konstscen och det är en ynnest att få vara en liten del i deras visioner genom att ha en täljkurs som ingår i deras kursutbud.


Mim

Mim Westberg f.92

Instagram: @mim.westberg


Utbildning:

Capellagårdens keramikutbildning 2021-2023

HDK-Valand kandidat i keramik-konst 2023-2026


-Jag arbetar med lera och keramik för att det är material som tillåter mig att vara avslappnad och kreativ. Jag jobbar snabbt och spontant, utan fasta planer, och låter leran leda vägen. Ibland kompromissar jag, ibland är jag envis. Leran kan kräva tålamod men de olika momenten lämnar också utrymme för överraskningar, vilket jag älskar. Jag arbetar mycket med det ihop -och isärtagbara, inspireras av idéer om uppgång och förfall och gillar att leka med gränserna mellan naturligt och onaturligt. Min stil blandar influenser från biodynamik, naivism och art nouveau.


-Jag gillar att arbeta på FLICK eftersom jag tycker mycket om den snälla och tillåtande stämning som jag upplever att det strävas efter på kurserna, både i relation till andra och till det egna skapandet. Jag gick på FLICK för några år sedan och blev uppmuntrad att ”pröva”, en devis jag arbetar efter fortfarande och som lämnar utrymme att själv få upptäcka materialet och hjälper en att navigera i vad man går igång på och tycker om. Jag uppskattar också den pedagogiska rollen, lär mig mycket och får inspiration till mitt eget skapande genom att ta del av andras processer och funderingar.

Anne-Marie

Anne-Marie f.88 i Brussel (BE)


Anne-Marie började keramik 2013 hos Fernando Urrejola (La Fleyssiere, Frankrike). När hon flyttade tillbaka till Bryssel öppnade hon sin egen studio där hon skapade keramik. 2022 flyttade hon till Sverige för att studerade vid Hdk. Anne-Marie har examen i keramikkonst från Hdk-Valand och Konstfack.


Hon började intressera sig för keramik med tanken att det är ett bra sätt att leva och producera med mindre teknologi. Som keramiklärare har hon specialiserat sig på drejning och glasyr, men hon använder alla tekniker i sin egen ateljé.

Hon började arbeta på Flick för att hon tycker att det är spännande att skapa feministisk keramik.