Tidigare

Flick konstduellen avsnitt 2- Konst VS konsthantverk

I flicks andra avsnitt av konstduellen möter NINA BONDESON och ULF DALNÄS varandra och pratar om konst VS konsthantverk.

Hur ser det ut i Göteborg konststad idag beroende på om du marknadsför dig som konsthantverkare eller som konstnär, vilka förutsättningar finns det? vilka begränsningar finns det?

Vilken roll spelar utbildningsbakgrund?

Vilken möjlighet har konstnären/konsthantverkaren själv att påverka sin titel?


ANNA VAN DER VLIET

Möter

MIKAEL NANFELDT

 

Anna Van der Vliet är grundare och konstnärlig ledare för ICIA -Institute for Contemporary Ideas and Art. Hon är även verksam som konstkritiker i Expressen, och som redaktionsmedlem och styrelseordförande i Paletten.

 

Mikael Nanfeldt är chef för den nya Kulturstrategiska avdelningen på kulturförvaltningen samt chef för Göteborgs Konsthall.

 

Samtalet kommer kretsa kring Göteborgs konstscen.

Hur ser den ut? Vem får synas och vem får inte synas? Hur mår Göteborg som konststad idag? Kreativiteten flödar men hur når den ut till allmänheten?

Finns det möjlighet att bo, leva och verka som konstnär i Göteborg idag?

2016-12-06

2016-10-20

Tidigare Projekt

POP UP!

Flick anordnade sin första popup. Håll utkik efter fler på våra socala medier.

Hösten 2015 anordnade vi en konstauktion. Vi kontaktade olika konstnärer som donerade verk till ändamålet. Medverkande konstnärer var bland andra Mia E Göransson, Frida Fjellman, Renata Francescon, Sara Möller och Sara Malm. Konstverken auktionerades sedan ut i vår lokal på fältspatsgatan under en kväll i oktober. Alla pengar gick sedan oavkortat till UNHCR. Vi lyckades samla in 25000kr.

Se alla verk som auktionerades ut här.